Review | Salt of the Earth natural deodorant

Salt of the Earth natural deodorant review

Dat het momenteel een behoorlijke hype is om als consument meer te letten op de ingrediënten van een beautyproduct, dat moge duidelijk zijn. Maar werkt het ook even goed? Vooral als het gaat om deodorant, moet het voor mij aan bepaalde eisen voldoen.

Wordt mijn zweet wel goed tegen gehouden en zit ik niet na een paar uur met klotsende okseltjes opgescheept? Salt of the Earth natural deodorant belooft dat het 100% natuurlijk is, maar ook longlasting en geen witte strepen achterlaat. Ik test het uit!

Salt of the Earth natural deodorant review

Salt of the Earth natural deodorant

Ik vind het mooi om te merken dat wij als consument steeds vaker bewuste keuzes maken. Want zeg nu zelf; je wilt toch het allerbeste voor je lichaam en huid? Met Salt of the Earth kies je voor een natuurlijke verzorging, zonder chemische toevoegingen maar met de verzorgende kracht uit de natuur. Het merk belooft 100% natuurlijk en 100% effectief te zijn. Dat is mooi!

De formule van de Salt of the Earth natural deodorant is gebaseerd op een natuurlijk mineraalzout: Potassium Alum. Dit wordt in Azië al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke deodorant. Je brengt het aan onder je oksel en daarmee leg je een soort zoutfilmpje op je huid. Het zorgt ervoor dat onprettige geurtjes geen kans meer maken!

Gelukkig worden je poriën niet geblokkeerd of vernauwd, de formule zorgt er simpelweg voor dat de bacteriën die een nare transpiratiegeur veroorzaken niet in dat zoute milieu overleven. Slim bedacht!

Salt of the Earth Pure Aura melon cucumber review

Salt of the Earth Pure Aura melon cucumber review

Salt of the Earth Pure Aura scented with Melon Cucumber (75 ml) – €6,99

Als eerste heb ik de Salt of The Earth Pure Aura scented with Melon Cucumber roll-on geprobeerd. Deze kenmerkt zich door een mooie, groene verpakking die er fris uitziet. Draai je de dop eraf dan komt er een roller tevoorschijn.

De geur Melon Cucumber klinkt heel fris en fruitig en daarom was ik extra benieuwd! Hij ruikt totaal niet chemisch, maar echt naar een mix tussen een zoete watermeloen en een lekker stukje komkommer. Jum!

Een roller heeft normaliter mijn voorkeur omdat het snel en makkelijk werkt. Zo ook deze roll-on. Ik vind hem fijn aanbrengen en mijn oksels ruiken fris. Ik heb de roll-on deodorant in de ochtend aangebracht op een dag dat ik naar een pretpark ging. Het was mooi weer (warm!) en ik was constant in actie. Het resultaat was dan ook verbazingwekkend goed toen ik aan het einde van de dag nog steeds geen zweetgeurtjes vernam. Test geslaagd!

Wat belooft het:

 • Gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.
 • 100% effectieve bescherming tegen lichaamsgeur.
 • Laat geen witte of gele strepen in kleding achter.
 • Niet getest op dieren en geschikt voor veganisten en vegetariërs.
 • Bevat geen aluminium chloorhydraat, alcohol, parabenen, drijfgassen, triclosan en minerale oliën.

Salt of the Earth natural deodorant unscented review Salt of the Earth natural deodorant unscented review

Salt of the Earth natural deodorant Unscented spray (100 ml) – €7,09

Op naar de volgende! Dit is in plaats van een roller, een spray. Deze Unscented spray heeft – zoals de naam al doet vermoeden – geen geur. Wil je helemaal naturel gaan, dan is dit jouw deodorant!

Het eerste wat mij opvalt als ik deze spray aanbreng, is dat hij niet heel ‘nevelig’ sprayt. Als ik op het knopje druk dan komt er een dikke spray aan druppels uit, wat resulteert in druiperige oksels, waarbij de deodorant langs mijn zij naar beneden sijpelt. Niet fijn!

Als oplossing heb ik direct mijn oksel gedept met een washandje en eventueel zou je eerst op een papieren zakdoekje de spray kunnen aanbrengen en deze op je oksel deppen. Maar…dat is nogal omslachtig en daar zit ik niet op te wachten in de ochtend.

En de werking? Ja, die is goed! Net zoals de Pure Aura Melon Cucumber roll-on laat hij mijn oksels fris achter. Weliswaar ruik je nu geen geur van de deodorant zelf, maar heb je gewoon geurloze oksels.  Ik zou dan liever voor de Unscented roll-on deodorant gaan  omdat de werking helemaal prima is, maar het aanbrengen (voor mij) niet prettig is.

Prijs & Verkrijgbaarheid

De Salt of the Earth Pure Aura roll-on (75 ml) kost €6,99 en de Unscented spray (100 ml) is €7,09.

Het merk wil graag zoveel mogelijk mensen stimuleren om natuurlijke deodorant te gebruiken en daarom is Salt of the Earth in oktober extra voordelig! Zo krijg je bij aankoop van een Salt of the Earth deodorant een tweede naar keuze gratis bij Etos.

Salt of the Eart is ook te koop bij Kruidvat, Albert Heijn en Plein.nl.

Zou jij deze natuurlijke deodorant van Salt of the Earth proberen? Ben je al bekend met het merk? 

Liefs Liset

Deze producten zijn beschikbaar gesteld door een merk of bedrijf.

13 Reacties

 1. 8 oktober 2018 / 11:05

  Deze klinkt zo fijn! De roll-on zou echt wel iets voor mij zijn, ik ga meteen eens kijken

 2. Anja
  8 oktober 2018 / 11:16

  Heb deze al vaker langs zien komen en de inhoud lijkt me geweldig. Toch eens uitproberen.

 3. 8 oktober 2018 / 12:07

  De SOTE deo’s zijn echt mijn go-to’s geworden! Ik vind het ook erg belangrijk om te weten wat ik op mijn lichaam aanbreng. En deze werken ook nog eens de hele dag. Ik wil inmiddels niets anders meer 🙂

 4. 8 oktober 2018 / 12:10

  Ik heb hier ook een andere geur van en vindt ze ook erg fijn in gebruik! De cucumber & melon vind ik zelf niet zo’n lekkere geur.

 5. 8 oktober 2018 / 13:24

  Dit merk vind ik heel fijn om te gebruiken en zorgt ook voor een prima bescherming tegen nare geurtjes 🙂

 6. 9 oktober 2018 / 01:10

  Ik heb ook een pakketje van dit merk ontvangen en vind het zo leuk om de deo’s eindelijk te kunnen proberen 🙂 De roll-deo lijkt me het fijnst. Ik vond de komkommer & meloen-geur wel even wennen, maar vin de deo’s echt heel fijn in gebruik.

 7. 9 oktober 2018 / 10:19

  Dat mineraalzout ken ik idd van vroeger. Mijn moeder gebruikte dat altijd en daardoor ik ook en het werkt echt top. Ben wel benieuwd naar de roller en ik denk dat hij ook wel fijn is voor mijn zoontje waarbij de puberhormoontjes beginnen te komen. ?

 8. 10 oktober 2018 / 11:43

  Ik ben wel benieuwd naar deze. Ik heb wel eens een andere geprobeerd, helemaal natuurlijk, maar die werkt toch niet zo goed dat ik toch ben overgegaan op mijn normale deo…

 9. Mieke | mieksmind
  14 oktober 2018 / 20:26

  Ik heb deze ook eens ontvangen (een paar andere). persoonlijk houd ik niet van rollers, enkel van sprays. de nevel is inderdaad wel flink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.