Review | Terapy Elly zitzak

Terapy Elly zitzak review

Een zitzak? Is dat niet voor pubers die de hele dag op hun kamer zitten te chillen? Nee hoor! Met de Elly zitzak van Terapy kan het hele gezin genieten van een ontspannen zit. Want of je nu een boekje leest, lekker aan het Netflixen bent of een spelletje speelt op de iPad, het kan allemaal. En dit best een bijzondere zitzak, want met de Terapy Elly zitzak wordt de druk in je wervelkolom verlicht. Ha! Die moet ik hebben met mijn lastige rug.

Terapy Elly zitzak review

Terapy Elly zitzak

Zo op de foto ziet hij er een beetje zielig uit. Alsof hij staat te wachten om ingedeukt te worden. En dat is natuurlijk ook zo! Je kunt hem gebruiken door er in druppelvorm in te gaan zitten, met het puntje rechtop. Ga er dan in zitten en voilà; je zit stevig en toch zacht.

Het merk Terapy heeft het goed bedacht; ze ontwikkelden een zitzak waarbij gezondheid en comfort voorop staat. Het fijne aan deze zitzak is dat hij gemaakt is van zachte, rekbare katoen. Hierdoor vormt de zitzak zich naar je lichaam, neemt hij je lichaamswarmte op en wordt je rug ondersteunt.

Ook de vulling is een beetje anders dan de doorsnee zitzak. Hij is namelijk gevuld met speciaal ontwikkelde EPS-korrels van hoge kwaliteit. Ze bevatten minder lucht, waardoor de volume langer behouden wordt en de zitzak lekker blijft zitten. De Terapy Elly zitzak is 100 x 80 x 50 cm en bevat 320 liter.

Terapy Elly zitzak aubergine

Terapy Elly zitzak review

Hoe zit hij? 

Natuurlijk hebben wij hem als gezin goed uitgetest. Jade en Winne vonden het gelijk een leuk ding en zaten om de beurt op de Elly zitzak. Zelf zit ik er vooral op als de kinderen ‘s avonds op bed liggen en ik een momentje voor mezelf heb. Mijn favoriete Netflix-serie aan, even lekker innestelen in de zitzak en een dekentje erbij. Comfort!

Voor mij persoonlijk is hij goed gekeurd. Ik zat namelijk de laatste tijd gewoon op de grond tv te kijken (verklaar me voor gek, maar ik vind het heerlijk om op de grond te zitten, helaas is dat natuurlijk niet zo goed voor mijn rug!) en dan is zo’n zitzak een verademing. Mijn rug wordt goed ondersteunt en als ik een keertje onhandig bezig ben met eten of drinken, dan kan de hoes ook op 30 graden gewassen worden.

De paarse zitzak die ik koos heet officieel aubergine. Een warme kleur voor de herfst en hij past goed binnen ons interieur. Gelukkig zijn er nog 19 andere kleuren, dessins en modellen waaruit je kunt kiezen, zodat je echt eentje vindt die bij je past.

De Terapy Elly zitzak kost €129,- en is te koop via de webshop van Terapy.

Heb jij ooit een zitzak gehad? Zou je overwegen om er ooit eentje aan te schaffen die ook goed is voor je rug? 

Liefs Liset

Dit product is beschikbaar gesteld door een merk of bedrijf.

5 Reacties

  1. 3 oktober 2018 / 07:23

    Wat een mooie zitzak en fijn dat hij ook zo is ontworpen dat hij goed is voor je rug. Dat kan ik ook wel gebruiken 🙂 Lijkt me zeker heerlijk om op een roze of okergeel exemplaar te zitten terwijl ik mijn favoriete Netflix-series kijk 🙂
    Romy heeft geplaatst: Waarom verkeerde keuzes zo “verkeerd” nog niet zijn?My Profile

  2. 3 oktober 2018 / 12:20

    Naast de lichamelijke voordelen vind ik hem ook super leuk staan in huis! Heerlijk om eens in een andere houding te zitten, een bank zit zo standaard en daardoor krijg ik ook snel last van mijn rug (zal er wel mee te maken hebben dat ik dan lang in één houding zit). Dan is zo’n zitzak wel een welkome afwisseling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.