Review | the Balm Meet Matt(e) Trimony matte eyeshadow palette

De afgelopen jaren is de matte make-uptrend toch echt wel doorgebroken. Alles mag mat, matter, matst! Nu moet je gezichtshuid juist glowy en glimmend zijn, maar als het je oogleden en lippen betreft, is het mat wat de klok tikt. En ik doe daar gewoon lekker aan mee! Ik review vandaag het prachtige en dierproefvrije the Balm Meet Matt(e) Trimony eyeshadow palette.

the Balm Meet Matt(e) Trimony – €44,95

the Balm (gek zo zonder hoofdletter te beginnen) is een merk wat een typische jaren ’50 uitstraling heeft. Het heeft iets nostalgisch en iets van ‘vroeger’. Het oogschaduwpalette is gemaakt van karton (helaas niet zo’n fan van, gaat veel sneller kapot) en is overwegend pastelblauw van kleur.

Een knappe Amerikaanse man lacht je met zijn witte, glimmende tanden tegemoet. Een beetje slick, maar wel een leuk detail en dit moet je natuurlijk ook wel met een knipoog zien.

Het palette bevat negen verschillende oogschaduws; van licht tot aan donkere kleuren. Er zit van alles in. Alle kleuren zijn mat en daar hou ik van! Alleen de lichtroze kleur is wat koeler van kleur, maar de rest is allemaal warm en past goed bij de gele ondertoon van mijn huid.

De kleuren in het the Balm Meet Matt(e) Trimony palette hebben allemaal namen die op mannen gebaseerd zijn. Grappig! Daarnaast bevat het palette een grote spiegel en dit vind ik echt een pluspunt. Als je geen spiegel bij de hand hebt of op reis bent, vind ik dit heel prettig. Laten we kijken naar de swatches!

Van boven naar beneden:

♥ Matt Lin is een beige kleur met een tintje roze (mijn hand heeft haast dezelfde kleur, vandaar dat je hem niet zo goed ziet) ♥ Matt Thomas is een lichtroze kleur ♥ Matt Rossi is een donkere, warme taupekleur die naar bruin neigt.

Van links naar rechts:

♥ Matt Lopez is een gedempte oranje kleur, een beetje terracotta-achtig ♥ Matt Kumar is een baksteenrode kleur met een klein beetje burgundy ♥ Matt Moskowitz is een aubergine kleur.

Van links naar rechts:

♥ Matt Evans is een donkerbeige kleur ♥ Matt Reed is een donkerbruine kleur ♥ Matt Ahmed is diepzwart van kleur.

Conclusie

Het the Balm Meet Matt(e) Trimony eyeshadow palette vind ik qua kleur heel mooi en divers uitgekozen. Alle kleuren zijn mat en daar hou ik van. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens heel goed gepigmenteerd! Je hoeft maar een klein beetje te gebruiken voor een goede kleurafgifte.

Wel vind ik ze wat poederig. Ik hoef maar één keer in de oogschaduw te dippen en er verschijnen korrels in het palette. Dat had beter gekund! Zeker voor de prijs van het palette, zou daar iet aan gedaan moeten worden.

Verder vind ik de oogschaduws goed werken op mijn ogen, blenden ze mooi uit, maar moet je dus rekening houden met dwarrelend poeder.

Een mooi en belangrijk detail is dat the Balm niet test op dieren en daarom ook niet in China wordt verkocht (waar wel alle cosmetica op dieren wordt getest).

Normaliter had ik een ooglook bij deze review gemaakt, maar ik had tijdens het shooten nogal last van eczeem rond mijn oog en heb hem even rust gegund. Maar in de toekomst zul je bij een outfitpost vast wel een make-uplook met dit palette voorbij zien komen en dan voeg ik hem ook toe in dit artikel.

Het the Balm Meet Matt(e) Trimony matt eyeshadow palette is te koop op Douglas.nl voor €44,95.

Wat vind jij van dit palette? Hou je van matte oogschaduwkleuren? 

Liefs Liset

Dit product is ter beschikking gesteld door een merk of bedrijf.

12 Reacties

 1. 15 april 2017 / 09:37

  Ik vind dit zo’n mooi palette, die zou ik ooit ook nog wel eens willen toevoegen aan mijn palette collectie. Ik heb al vaker reviews gelezen en die zijn eigenlijk allemaal positief. Ik vind de pigmentatie van de oogschaduws mooi en ze moeten gewoon goed blenden :-).
  Femke heeft geplaatst: Review: Catrice Longlasting Eye Pencil WaterproofMy Profile

 2. 16 april 2017 / 15:02

  Ik wist niet dat dit merk dierproefvrij was, wat fijn! Ik gebruik alleen nooit oogschaduw want zelf snap ik het nooit. Klinkt misschien een beetje stom 😉 Jammer dat deze wat poederig is maar ben wel erg benieuwd naar de ooglook! Hoop dat de eczeem verminderd is 🙂
  Claire heeft geplaatst: Update: hoe gaat de duurzame kleding challenge?My Profile

 3. 21 april 2017 / 16:31

  Ik vind de pigmentatie echt top om te zien, de kleuren op de roze na staan mij ook allemaal erg aan!

 4. 25 april 2017 / 09:51

  The Balm heeft erg mooie producten vind ik! Deze zou ik ook nog wel willen!
  Ik hou ook van matte oogschaduws!
  Eva heeft geplaatst: Holographic Glitter EyesMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.