Review | The Body Shop Matte Clay Full Coverage Concealer

The Body Shop Matte Clay Full Coverage Concealer review

Als ik last heb van rode plekjes, donkere kringen of oneffenheden vind ik het fijn als ik die met een goede dekking kan verdoezelen. The Body Shop heeft daar gelukkig een oplossing voor: de Matte Clay Full Coverage Concealer die in wel 10 kleuren te koop is!

The Body Shop Matte Clay Full Coverage Concealer review

The Body Shop Matte Clay Full Coverage Concealer

Als je op zoek bent naar een sterk dekkende, luchtige en matte concealer die onzuiverheden en donkere kringen camoufleert – zonder je poriën te verstoppen – dan heb je aan de Matte Clay Full Coverage Concealer een goede. The Body Shop heeft deze in maar liefst 10 kleuren uitgebracht waardoor er voor iedereen wel een goede kleur tussen zit.

De Matte Clay Full Coverage Concealer is luchtig en heeft een matte finish. Doordat er tea tree-olie en ghassoul-klei in zit, zorgen deze ervoor dat je huid er zuiverder zal uitzien. Daarnaast is het een fijne bijkomstigheid dat er geen minerale oliën en petrolatum in zit. Hij is daardoor ook heel geschikt voor de gevoelige huid.

The Body Shop Matte Clay Full Coverage Concealer review The Body Shop Matte Clay Full Coverage Concealer review

Kleur 026 Tamerza Dune

De kleur die ik ontvangen heb is 026 Tamerza Dune. Een bijzondere naam! Hij lijkt tot de lichte tinten te behoren en heeft een neutrale ondertoon. Je kunt op de foto met de swatch al zien dat hij goed dekt. Hij is helaas wat te licht voor mijn huidskleur, maar daar heb ik wel een handige tip voor!

The Body Shop Matte Clay Full Coverage Concealer review

Testen op de huid

Op bovenstaande foto zie je het onderste deel van mijn gezicht. Je ziet dat ik wat last heb van rode adertjes (overblijfsel van mijn zwangerschap, thanks!) en een spider naevi (een rode plek met verwijde bloedvaatjes). Ik vind dat laatste echt bloedirritant en ik wil hem dan ook graag camoufleren.

The Body Shop Matte Clay Full Coverage Concealer review

Hier heb ik de spider naevi gecamoufleerd met The Body Shop Matte Clay Full Coverage Concealer. Je ziet gelijk dat alle roodheid van het verwijde bloedvaatje weg is en volledig bedekt is.

The Body Shop Matte Clay Full Coverage Concealer review

Omdat deze kleur voor mij iets te licht is, heb ik daarna foundation over de concealer heen gedaan. Zo blend hij ook nog eens mooi samen met de rest van mijn gezicht.

Conclusie

The Body Shop Matte Clay Full Coverage Concealer is een super dekkende en fijn aan te brengen concealer. Hij is heel geschikt om rode plekjes te camoufleren, maar voor een oplichtend effect onder de ogen zou ik hem niet gebruiken. Hij gaat daar namelijk in de lijntjes zitten en verschuift ook behoorlijk op je gezicht (zelfs als ik poeder gebruik).

Voor het camoufleren van rode plekjes in je gezicht, bijvoorbeeld op je wangen of kaak, is hij ideaal. Poeder het geheel wel even goed af, want je wilt niet dat hij gaat verschuiven.

Ben je ook zo benieuwd naar The Body Shop Matte Clay Full Coverage Concealer? Hij bevat in totaal 1.5 gram en kost €9,-. Verkrijgbaar bij The Body Shop winkels en in hun webshop.

Wat is jouw favoriete concealer om roodheden volledig te bedekken? 

Liefs Liset

Dit product heb ik ontvangen van een bedrijf of merk.

15 Reacties

 1. 29 juli 2018 / 09:44

  De concealer geeft een mooie dekking inderdaad. Jammer dat hij voor onder je ogen niet zo geschikt is. Zelf gebruik ik altijd alleen concealer onder mijn ogen en vind ik daarvoor de liquid concealer van Etos heel fijn. Maar deze klinkt ook als een aanrader voor bijvoorbeeld pukkeltjes of kleine plekjes.
  Romy heeft geplaatst: Ben ik de enige die…? | Mijn vakantie-eigenaardighedenMy Profile

 2. 3 augustus 2018 / 14:12

  Dekking is belangrijk, maar vind het net iets handiger als een concealer multifunctioneel is. Hebben ze ook een andere variant die wel onder je ogen kan?

  • Liset
   Auteur
   6 augustus 2018 / 14:58

   Hi Eva, dankjewel! De foundation die ik gebruik is er eentje van Clinique. Het is de Beyond Perfecting foundation + concealer in de kleur 9 Neutral.

 3. 6 augustus 2018 / 17:16

  Ja iedereen heeft zo zijn schoonheidsfoutjes – ik heb vaak last van uitslag en probeer dat dan ook te verbergen 🙂

 4. 6 augustus 2018 / 18:48

  Die concealer dekt inderdaad wel goed precies. Wel jammer dat hij dan zo in de lijntjes kruipt.

 5. 8 augustus 2018 / 11:51

  Dit ziet er goed uit zeg! En ook nog eens een leuk prijsje 😀

 6. 9 augustus 2018 / 09:47

  Ik vind een goed dekkende concealer ook een must. Het resultaat van deze vind ik dan ook erg mooi. Zelf heb ik ook nog steeds geen perfecte variant gevonden voor onder de ogen. Is geloof ik heel moeilijk, want je wil de boel camoufleren, maar als je een te dikke of te dekkende textuur hebt, leg je juist alleen maar nadruk op hetgeen wat je wilt camoufleren.
  bychristiana heeft geplaatst: Beautilina | Pedicure & manicure aan huisMy Profile

 7. Karlien - Polished Cats
  9 augustus 2018 / 13:52

  oh hij doet zijn werkt heel goed moet ik zeggen!
  wat een mooi resultaat, misschien moet ik er ook maar eens om voor mijn onzuiverheden

  liefs
  Karlien

 8. 10 augustus 2018 / 06:57

  Ik heb deze in een tintje lichter in gebruik voor onder mijn ogen, doet hij het ook niet slecht voor!

 9. 12 augustus 2018 / 19:35

  Ik vind het resultaat er verassend goed uitzien! Hij bedekt echt heel erg mooi. Jammer dat hij niet optimaal is voor onder de ogen, maar vaak is dat met een concealer he dat hij maar in 1 van die twee dingen super goed is.
  Nicole heeft geplaatst: Summery Makeup Picks To Survive The HeatwaveMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.