Soms is het goed om te beseffen wat je hebt

Soms heb je van die dagen (of misschien wel weken) dat je niet zo lekker in je vel zit. Dat je werk je helemaal opslokt en daarom enorm gestrest bent of je voelt je lichamelijk niet lekker. Hoe je het ook wendt of keert; je kunt je daardoor best down voelen en het allemaal even niet meer in een positief perspectief plaatsen. Je bent teveel met je innerlijke chaos bezig. En weet je wat dan goed is om te doen? Even beseffen dat je leven helemaal niet zo erg is. Dat er heel veel is om heel blij van te worden. Noem ze maar eens op!

Het is zo makkelijk om te vervallen in een negatieve spiraal. Het ene probleem stapelt zich op de andere en in een paar tellen zit je als een Debbie Downer in de put. Zo heb ik zelf de afgelopen tijd veel stress ervaren rondom de verhuizing van mijn site. Er gingen nogal wat dingen mis en om dit weer goed te krijgen was er veel werk aan de winkel.

En nu klinkt het heel oppervlakkig om je druk te maken om een website, maar je moet beseffen dat dit mijn alles is. Mijn passie die ik heb gevonden nadat ik niet meer kon dansen toen endometriose bij met vastgesteld werd. Iets waardoor ik me weer waardig voelde en mee kon draaien in de maatschappij.

Ik kon het daarom niet los laten, hoe hard ik dit ook probeerde. Ik stond er mee op en ik ging er mee naar bed. Ik voelde me er gewoon beroerd door.

Nog steeds vind ik het lastig om met dit soort dingen mentaal om te gaan, maar wat me wel op de been helpt is om te denken aan en te focussen op de dingen die wél goed gaan in mijn leven.

Zo haal ik heel veel plezier en geluk uit mijn kinderen. Zonder hen voel ik me nog veel beroerder! Het was dus voor mij heerlijk om in de ochtend lekker met ze te knuffelen, ze aandacht te geven en met ze te spelen zodat ik niet steeds in mijn hoofd zat. Ze laten me lachen waardoor ik weer gelukshormoontjes aan ging maken en die stress in mijn hoofd wat los kon laten. Ze zijn mijn eigen gemaakte medicijn voor geluk.

Als je bij jezelf gaat nadenken wat jou echt gelukkig maakt in je leven, dan is het zaak om je te focussen op juist dié positieve dingen. Waar word jij nou zo gelukkig van? Probeer je daar dan op te richten om dat hoofd even stil te krijgen.

Ik besefte me dat ik heel blij ben met ons huis, de heerlijke tuin die we hebben en dat we hier zo lekker wonen als gezin. Dat ik blij ben dat ik de juiste man in het leven heb gevonden, dat we als gezin altijd samen zullen zijn. Dat is iets wat mij heel gelukkig maakt als ik daar aan denk. Het is zo simpel, maar de basis van mijn leven is goed.

En daardoor wil ik me niet van de wijs laten brengen door probleempjes die op mijn weg verschijnen. Ik wil ze oplossen en weer verder kunnen gaan.

Hoe ga jij om met stress of vervelende dingen die gebeuren? Hoe kun jij het los laten? Ik ben benieuwd naar je ervaringen! 

Liefs Liset

6 Reacties

 1. 16 januari 2017 / 06:48

  Ik probeer altijd te denken aan fijne dingen, even mijn gedachten te gaan verzetten met iets fijns en vooral te denken aan wat echt naar en vervelend is.
  Femke heeft geplaatst: Review: Etos Hand SoapsMy Profile

 2. 16 januari 2017 / 11:56

  Zo mooi geschreven! Het is jammer dat er veel negativiteit is in de wereld, terwijl er zoveel is om blij mee te zijn. Zelf ben ik heel blij met mijn familie en vrienden, en inderdaad, die zullen er altijd zijn. Ontzettend fijn besef! Malou x

 3. 16 januari 2017 / 11:57

  Heel mooi verwoord. Ik wist niet dat je ook mama was leuk om te lezen. Ik heb ook inmiddels geleerd om meer te schakelen. Negatieve gedachtes zijn er zo en ze kunnen zowel geestelijk als lichamelijk veel klachten veroorzaken. Als ik dat voel aankomen dan grijp ik direct naar de mooi dingen die er nu zijn. Ook voor mij is dat mijn dochtertje, mijn vriend een hele lieve familie, ons huisje en natuurlijk mijn blog.
  Lonneke heeft geplaatst: Essie Lots of LuxMy Profile

 4. 16 januari 2017 / 20:07

  Ik ben heel erg blij met de kleine dingen die gebeuren, omdat ik een aantal jaren een hele vervelende ervaring heb gehad. Sommige dingen zijn moeilijk los te laten maar met tijd lukt dat wel.
  manon heeft geplaatst: Mac lipstick Caitlyn Jenner Rockit!My Profile

 5. 18 januari 2017 / 09:29

  Wat een heerlijk fijn positief artikel Liset! En terecht dat je veel positieve energie uit je kinderen haalt. Fijn om te lezen dit! Dikke X voor jou!

  • Liset
   Auteur
   25 januari 2017 / 10:25

   Dankjewel! Ja, het is zo cliché, maar zo ontzettend waar: van je kinderen word je instant blij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.