Update! | Sprookjeshof, (endometriose)bloedingen & shoppen

sprookjeshof

Daar ben ik weer hoor! Een weekje heb ik even vrij genomen. Ik was moe, het ging niet helemaal lekker met mijn gezondheid en ik wilde ook genieten van het moment dat we vakantie hebben. Zo gingen we er lekker op uit naar een pretpark, ging ik shoppen, maar nam ik ook mijn rust. Ik praat je bij!

Wij noorderlingen zijn een beetje laat met vakantie

De afgelopen week was voor mij de zomervakantie echt begonnen. Hier in het noorden zijn wij als laatste aan de beurt en de eerste drie weken was ik alleen met de kinderen thuis. We hebben ons dus met ons drieën moeten vermaken! Geen probleem hoor, maar thuis werken gaat dan wel erg lastig en op een gegeven moment weet je even niet meer wat je moet doen met twee kids.

Gelukkig hebben ze wel met vriendjes en vriendinnetjes afgesproken van school om nog even fijn te spelen en zijn we met regelmaat naar de kinderboerderij hier in Drachten geweest. We hebben een gezinsabonnement en het is met recht de leukste kinderboerderij die ik ken. Het terrein is vrij groot, heeft een mega speeltuin, een grote indoor speelhal à la Ballorig (mede-ouders: jullie weten vast wat ik bedoel!) en ze hebben er een verkeerstuin waar je met hele leuke trapautootjes alvast het (kinder)verkeer in kunt duiken. Je snap wel dat we daar dus veel te vinden waren.

Sprookjeshof en de zorg voor de kids delen

Afgelopen week was de eerste week dat Martijn ook vakantie had. Heerlijk moet ik zeggen! Je deelt de zorg voor de kinderen en zo kon ik ook een keertje uitslapen. Genieten hoor moet ik zeggen, dat is heel lang geleden, haha. Ook zijn we een dagje naar Sprookjeshof in Zuidlaren geweest. Winne was daar al een keertje met schoolreisje naar toe geweest en dat was zo’n succes dat we er ook met Jade naar toe wilden. En echt waar, het was super leuk! Er waren veel buitentoestellen om op te spelen, maar er was ook een sprookjesbos – die overigens wel erg veel gelijkenissen met de Efteling vertoonde. Goed jatwerk?

Weer (endometriose)bloedingen met het nieuwe medicijnschema

Verder waren Jade en Winne ook nog een nachtje uit logeren naar mijn ouders. Ik had namelijk weer doorbraakbloedingen en was ongesteld geworden. Yay! Not…Ik word dan meestal een beetje down en voel me altijd zo leeg en vlak als dat gebeurt. Ik ben namelijk geminderd met medicijnen tegen endometriose (lees er hier meer over) doordat ik zoveel last van bijwerkingen had, maar het gevolg is nu dat de medicijnen mijn ongesteldheid niet goed tegenhouden. Wat weer leidt tot meer bloedingen, somberheid en me vlak voelen.

Het was dus extra fijn dat de kinderen even uit logeren gingen en ik mijn zinnen ging verzetten door te shoppen in Groningen en lekker uit eten te gaan. Wat was dat even ontspannen zeg! Ik heb uiteindelijk niks gekocht – op een paar muggenstekkers na – dus ik ben niet echt geslaagd. Maar het doel was bereikt: even opgevrolijkt worden en aan andere dingen denken!

Nog meer plannen

De komende twee weken hebben we nog vakantie en het is echt genieten zo. We gaan nog wat dagjes weg (er moet natuurlijk gezwommen worden, lekker midget golfen en misschien nog een dagje naar het strand) en morgen komt er een vriend (met zijn nieuwe vriendin) van Martijn langs die een aantal jaar in het buitenland heeft gezeten, dus dat wordt gezellig bijkletsen!

Heb jij nog vakantie of ben je alweer aan het werk/naar school?

Liefs Liset

9 Reacties

 1. 21 augustus 2018 / 07:40

  Wat fijn dat je afgelopen week van wat rust hebt kunnen genieten! En leuk, zo’n dagje shoppen, zeker ter afleiding. Wel balen dat je veel last had van bloedingen vanwege je ongesteldheid! Hopelijk heb je daar in het vervolg niet meer zo veel last van.

  Geniet nog even van de laatste twee weken vakantie!
  Romy heeft geplaatst: Nieuwe camera | Dolblij met mijn Canon EOS 750D!My Profile

 2. 21 augustus 2018 / 11:46

  Ik heb niet echt een grote vakantie gehad, maar wel wat kleinere tripjes! Eind september ga ik nog eventjes langs de Champagnestreek!

 3. 21 augustus 2018 / 13:42

  Hey Liset, leuk om weer is een update te lezen. Wat naar dat je toch weer zo’n last heb van doorbraak bloedingen. En goed dat je je verwend door leuke dingen te gaan doen. Ik wil je een hele fijne vakantie toewensen, geniet ervan en wees niet te streng voor jezelf hé! Zelf hoef ik nog tot deze vrijdag te werken en dan ben ik lekker tot 12 september vrij. Heerlijk even niks! Bijtanken en genieten van de zon in het buitenland. Veel liefs!
  Mariëlle heeft geplaatst: Matcha koekjes receptMy Profile

 4. 21 augustus 2018 / 20:23

  Wat heerlijk dat je nu ook even hebt kunnen uitslapen! Genieten is dat he 😉

 5. 22 augustus 2018 / 07:08

  Wij zitten in de laatste week van de zomervakantie. Als je ‘laat’ bent met de vakantie vind ik het altijd zo voelen alsof je er zo achteraan komt sukkelen bij de rest van het land. Ik ben liever ‘vroeg’ of ‘midden’.

 6. Juliette - Strongbody.nl
  22 augustus 2018 / 17:33

  Hier hebben we nog een week schoolvakantie maar ik ben deze week al wel begonnen met werken. Oh wat fijn dat je jezelf wat vrije tijd heb gegund. Het is best pittig om de kids te blijven entertainen en dan ook nog de bloedingen erbij. Geniet nog even van de vakantie en neem af en toe weer eens een dagje vrij! Veel plezier met het etentje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.