Waarom ik iedere dag een middagdutje doe

Misschien klinkt het je gek in de oren; een middagdutje doen? Dat is toch voor baby’s? Ehmm..ja. Daar heb je een punt. Maar toch doe ik iedere dag (als dat mogelijk is) een middagslaapje. Net zoals peuters dat doen, haha. Ik vertel je waarom!

Door de week heb ik het druk. Ik moet de kinderen naar school brengen en ze ophalen, mee naar zwemles, huishouden doen en de administratie. Ik zorg voor het doen van de boodschappen, vermaak de kids en er moet ook gekookt worden. Natuurlijk werk ik ook aan mijn blog, schrijf ik artikelen en advertorials, heb ik afspraken en persevents staan en heb ik ook promotionele activiteiten voor mijn blog en nevenactiviteiten.

“En weet je, dat is best een normaal leven, die ieder ander met een gemakje zou volhouden. Toch lukt mij dat niet.”

Door de endometriose die ik heb, is dit heel zwaar voor mij. Ik wil een zo normaal mogelijk leven leiden en mijn ambities en doelen in het leven halen en uit kunnen voeren, maar wat ik hierboven beschreef zijn dingen die voor mij dubbel zoveel energie kosten.

Ik ben iedere dag moe, dat is nu eenmaal zo, maar daar probeer ik mij doorheen te slaan en wetende dat ik elke dag een rustmoment moet inlassen. Mijn moeheid uit zich in het hebben van hoofdpijn, niet meer goed kunnen focussen, pijn in mijn rug en benen en het gevoel te hebben dat ik echt niet meer kan.

Nu komt dus dat middagslaapje in beeld! Die heb ik ontzettend hard nodig. Ik las iedere dag een dik uur in om even mijn ogen te sluiten, weg te doezelen en in een diepe slaap te komen zodat ik de middag weer aan kan.

Het hebben van kinderen kost mij veel energie, maar ik zou het zeker niet willen missen! Ook met een middagdutje blijft het zwaar, maar kan ik wel even mijn lichaam laten rusten zodat ik hopelijk de dag door kan komen.

Voor mij is zo’n uurtje slaap echt een must, ik kan niet zonder! Ik vind het ook best gek om het te delen, maar ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die wel eens slapen in de middag voor meer energie?

 

Liefs Liset

22 Reacties

 1. 18 oktober 2017 / 10:09

  Misschien is het een beetje gek voor jou om met ons te delen, maar gezien jouw stijl van leven en hoe je alles combineert naast het feit dat je endometriose hebt vind ik het niet meer dan normaal. Pak je rust en ga er daarna weer lekker tegen aan. Helemaal als het beter is voor je kids. Liever een uurtje rusten en daarna weer 3 uurtjes gek doen met de kids. Ik heb dat momentje rust ook wel nodig, maar ik kan het prima met een uurtje lekker onderuit zakken bij de tv als mijn dochtertje op bed ligt.
  Blog & Beauty heeft geplaatst: Hunkemöller Pamela Reif CollectieMy Profile

 2. 18 oktober 2017 / 10:46

  Lijkt me best pittig als je niet helemaal gezond bent en dan toch graag alles wilt doen. Juist goed dat je je eigen grenzen kent en dan weet dat je lekker even moet gaan tukken! Zou het ook wel willen maar heb er juist teveel energie voor, da’s ook best irritant soms haha…

 3. 18 oktober 2017 / 12:23

  Ik doe het ook vaak als het kan. Ik werk en heb een zoon en buiten dat om ook nog een blog. Ik heb een chronische darmziekte waardoor ik snel moe ben en nu ook nog eens het geluk dat ik sinds februari in een burn-out zit. Ik heb het gewoon vaak nodig om even mijn ogen te sluiten anders hou ik het niet vol en dan raak ik overprikkeld. Dus nee, ik vind het helemaal niet raar 😊 Het lukt mij niet elke dag helaas maar ik denk toch wel 3 a 4 keer per week dat ik tussen de middag even gestrekt ga.

 4. 18 oktober 2017 / 12:36

  Ik vind het ook helemaal niet raar! Als jij je erdoor beter voelt, werkt het dus voor jou. En daar gaat het om! Lijkt me heel erg lastig om elke dag zoveel pijn te ervaren en alsnog een druk leven te leiden. Respect <3!
  Anna heeft geplaatst: KATY PERRY’S INDI EAU DE PARFUM REVIEWMy Profile

 5. 18 oktober 2017 / 12:36

  Ik snap het wel en geef je ook groot gelijk. Voorheen probeerde ik ook altijd even te liggen als Sofie op bed lag, maar momenteel ben ik zo druk met alles dat ik er de tijd niet meer voor kan vinden.
  priscilla heeft geplaatst: Kruidvat 100% Organic notenrepenMy Profile

 6. 18 oktober 2017 / 14:11

  Ik doe smiddags ook altijd even mijn ogen dicht, vanwege mijn hartafwijking kan ik niet altijd de dag goed volhouden. Nadat in heb geslapen kan ik het beter volhouden en heb ik meer energie!

 7. 18 oktober 2017 / 15:38

  Niks geks aan naar mijn idee. Ik ben na mijn schooldagen en drie uur reizen met het ov ook echt kapot als ik thuis aankom. Ik zou dan ook wel graag een dutje willen doen, maar voor mij werkt het helaas niet super, want dan lig ik in de nacht wakker. Wel goed dat je hier zo open over bent. Heb soms wel het idee dat zo’n onderwerp inderdaad als ‘gek’ of niet gewoonlijk door andere kan worden ervaren.
  Daniëlle Springer heeft geplaatst: Essence nu ook bij Etos + exclusieve Limited EditionMy Profile

 8. 18 oktober 2017 / 16:29

  Als het voor jou nodig is en zorgt dat je de dag door komt, why not? Ik doe ook wel eens een dutje, als ik echt heel moe ben. En eerlijk gezegd, als ik er tijd voor zou hebben ivm colleges etc, zou ik het ook iedere dag doen! Ik ben altijd weer opgeladen voor de rest van de dag, dus vind het heerlijk.
  Loes heeft geplaatst: Kijkende Loes #6My Profile

 9. 18 oktober 2017 / 21:21

  Ik vind het ook niet gek, en lees steeds meer dat dit heel goed kan zijn, ook als je helemaal gezond bent. Met een reguliere (kantoor)baan gaat dit echter niet, volgens mij zijn de lange dagen zonder onderbreking en met veel zitten, binnen zijn en naar monitoren turen voor niemand gezond! Ik weet zeker dat ik veel beter zou presteren als ik een middagdutje zou kunnen inlassen. Zeker ook als ik bijv. weer eens migraine heb.

 10. 18 oktober 2017 / 21:30

  Je hebt groot gelijk dat je even een uurtje gaat slapen om weer bij te komen, zeker met alle dingen die je, ondanks je ziekte, op een dag doet. Niets geks aan dat je die rust even nodig hebt, toch?! Voor mij werkt een middagdutje meestal averechts 😉 Ik word dan vaak moe wakker en slaap ‘s avonds heel slecht als ik ‘s middags al op bed heb gelegen, dus eigenlijk doe ik niet echt aan een middagdutje.
  Romy heeft geplaatst: Weg met de innerlijke criticus! (5 tips)My Profile

 11. 18 oktober 2017 / 22:29

  Helemaal niet gek dat je dat doet en als je dat nodig hebt en je het fijn vindt moet je het vooral ook blijven doen 🙂
  Mariska heeft geplaatst: Mijn nieuwe appartementMy Profile

 12. 19 oktober 2017 / 08:06

  Ik hou van dutjes doen! Ik heb ze iets minder nodig dan jij en sla ze ook wel eens over of een periode helemaal niet, maar dutjes doen me echt goed. ‘s Middags vallen soms gewoon mn ogen dicht en na een dutje kan ik er weer tegenaan. Goed dat je hierover geschreven hebt!

 13. 19 oktober 2017 / 12:40

  Alleen maar fijn als zoiets goed werkt toch? Heel knap dat je alles zo doet, ondanks je vaak ‘op’ bent. Ik word of heel beroerd en moe wakker, of blijf de hele middag doorslapen en hangen in bed. ;/

 14. 20 oktober 2017 / 17:27

  Een middagdutje… Ik zou willen dat ik er tijd voor heb haha, heb lange werkdagen en tussendoor geen tijd voor een dutje. Hoewel ik dat soms wel zou willen 😉

  Fijn weekend!

 15. 22 oktober 2017 / 19:19

  Als eerste wat krachtige dat je dit deelt. Ik herken mezelf er niet in maar andere jonge mensen misschien wel. Dit is herkenning en zullen zich iets meer begrepen voelen. Daarom is het zo belangrijk om dingen te delen.
  Diana heeft geplaatst: Wadi Rum: wakker worden op een magische plekMy Profile

 16. Jeanelle
  23 oktober 2017 / 08:18

  Gewoon doen! Luisteren naar je lichaam is belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.