Wat je moet weten voordat je gaat bloggen

10422022_921014591276229_8322836122257231747_nJe wilt al jáááren een blog starten, hebt eindelijk een account aangemaakt en begint vrolijk en onervaren aan het bloggen. Niets houdt jou nog tegen om je hersenspinsels met de wereld te delen. Maar dan….je eerste zakelijke e-mail komt, of je begint ineens contact te krijgen met andere bloggers. Neem het soms met een korreltje zout, maar dit moet je absoluut weten voordat je begint met bloggen!

♥ Yes! Mijn eerste mail voor mijn blog! En ook nog van een onbekende blogger die links uit wil delen. Links uitdelen? Hoezo? Enfin, je doet het toch maar, want het is een hele eer en het zal wel belangrijk zijn. Je doet moeite om het gastartikel met links erin op je eigen blog te plaatsen en er wordt een linkje op haar site geplaatst. Leuk hoor links uitwisselen, maar het is pure reclame en daar mag je best wat vergoeding voor vragen! Ik kwam er later pas achter dat dit goed voor je zoekresultaten is, maar dan liever op een natuurlijke manier gelinkt worden op een andere blog dan steeds maar met een onbekend iemand links uitdelen.

♥ Je sociale leven krijgt een onverwachte wending, je gaat andere bloggers leren kennen! Had ik nooit gedacht dat ik via de online wereld allemaal nieuwe meiden zou leren kennen, inmiddels heb ik een hoop bloggers ontmoet met allemaal dezelfde passie. Overal in Nederland zitten bloggers en zo heb ik van Groningen tot aan Brabant superleuke meiden leren kennen met allemaal dezelfde liefde. Je bezoekt elkaars blog regelmatig en reageert op social media. Wees dus opgepast dat je door heel Nederland vriendinnen hebt zitten :). Gaat je een hoop geld kosten, haha! Just kidding, het is alleen maar leuk.

♥ Oh wat leuk! Een bedrijf wil met mij samenwerken! Maar ik moet wel het artikel zelf schrijven en minstens vijf links in het artikel verwerken. In plaats daarvoor maak ik kans op €25,-, maar dat weet ik niet zeker. *Kuch!* Niet doen, want deze bedrijven zeggen soms dat ze maar een beperkt budget hebben of een beginnend bedrijf zijn die niet veel te besteden hebben. Ook al zijn ze beginnend, dat betekent niet dat jij gratis werk moet verrichten om reclame voor hun te maken. Ik snap dat als je beginnend blogger bent, je niet weet hoe het allemaal werkt, maar laat je niet gebruiken door deze bedrijven. Als zij hun bedrijf willen promoten, gaan ze toch ook niet bedelen om een gratis advertentie in de krant? Een tegenprestatie is wel zo eerlijk. Het is jouw blog!IMG_8513

♥ Pas op voor fraudeurs! Ik heb laatst voor het eerst meegemaakt dat mijn reviews en de daarbij behorende foto’s gebruikt werden op een blog die van iemand anders was. Ze deed net alsof dat het haar geschreven stukken waren en plaatste die doodleuk op haar blog. Ik vond het echt shocking en heb haar er gelijk op aangesproken. Het voelde echt als bedrog, maar gelukkig heb ik het goed met haar op kunnen lossen. Ik had nooit verwacht dat iemand dat zou doen, maar het is dus niet alleen maar rozengeur en maneschijn in bloggersland.

♥ Bloggen is ontzettend verslavend! Als je eenmaal in de juiste flow zit, dan wil je maar doorgaan. Je gaat professionele apparatuur aanschaffen om de kwaliteit omhoog te krikken en wilt natuurlijk dat je blog zo goed mogelijk bezocht word. Voor mij is bloggen een enorme passie geworden en ik geniet met volle teugen van het fotograferen, het bewerken van foto’s en het tikken van de tekst. En als ik dan ook nog eens hele lieve reacties krijg op mijn artikelen, dan wordt ik daar heel erg blij van! Het contact met mijn bezoekers en medebloggers is iets wat ik niet verwacht had, maar dat zo ontzettend leuk is! Ik zou het voor geen goud willen missen omdat hier echt mijn hart ligt. Door de ziekte endometriose heb ik mijn passie voor dansen opzij moeten zetten, maar ik heb nieuwe talenten ontdekt van mezelf en een nieuwe liefde in mijn leven mogen verwelkomen. Dit is gewoon mijn ding!

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips, maar dit zijn de dingen waar ik door verrast werd :).

Bron foto 1:  Ilsoo van Dijk & Fat Kids Cake

Wat moet volgens jou iedereen weten voordat je begint met bloggen?

handwritten-liefs-liset

Plaats een reactie

 1. 4 mei 2015 / 06:28

  Fijne en zeer handige tips!
  Je wilt zeker niet dat een ander jouw foto’s gaat gebruiken.
  Heel duidelijk!

  Xoxo

 2. cheyenne
  4 mei 2015 / 06:37

  Superleuk artikel!

 3. annajirina
  4 mei 2015 / 10:15

  Wat een leuk en vrolijk artikel, mooi verwoord! Bloggen is echt heel verslavend, haha. Wel heel naar dat iemand je foto’s gebruikte, gelukkig kon je het met haar oplossen!

 4. 4 mei 2015 / 10:47

  Wat fijn dat jij het plagiaat zo goed hebt kunnen oplossen! Naar, maar waar. Ik heb het ook meegemaakt en het is verschrikkelijk al iemand met de eer gaat strijken. Voor de rest; al die linkruil dingen. Been there, done that! Haha, wist ik veel dat je er geld mee kon verdienen enzovoorts :’) Leuk artikel!

 5. 4 mei 2015 / 10:52

  Wat een goed artikel! Als je er eenmaal in zit is het moeilijk om te stoppen inderdaad, haha. Dat merk ik ook als ik eenmaal begin met blogs lezen. Drie uur later lees en reageer ik nog steeds! Ik vind het altijd wel moeilijk om een bedrijf te vragen of ze me meer kunnen betalen voor een artikel. Ik heb namelijk geen idee hoeveel ik zou moeten vragen.

 6. 4 mei 2015 / 11:18

  Wat bizar dat iemand jouw content heeft gestolen. Hoe kwam je daarachter? Lijkt me een heel gekke gewaarwording, ik zou ook zwaar not amused zijn. Leuk artikel verder, ben het ook helemaal eens met je laatste punt, over die verslaving. Het is in korte tijd denk ik wel mijn grootste hobby geworden, ik geniet er echt van.

 7. 4 mei 2015 / 11:36

  So true! Heel herkenbaar. Inmiddels blog ik al bijna 2 jaar maar sommige dingen zoals deze heb ik door te doen moeten leren. Zoveel goede tips waren er toen nog niet 🙂

 8. 4 mei 2015 / 11:38

  Wat een goed artikel. Wat erg trouwens dat iemand zonder pardon zo jouw content steelt. Echt erg dat mensen dat doen!

 9. 4 mei 2015 / 11:46

  Heel leuk artikel! Ik vind het persoonlijk erg fijn dat ik mijn ei kwijt kan op mijn blog:)

 10. 4 mei 2015 / 11:52

  veel van deze dingen heb ik ook moeten leren door vallen en opstaan. Ik vind het zelf heel leuk om te merken hoeveel ik van het bloggen leer!

 11. 4 mei 2015 / 12:01

  Handige tips! Ik denk dat je erg toegewijd moet zijn, veel mensen beginnen met bloggen en stoppen dan weer. Ze zien niet in hoe veel tijd en moeite het kost

 12. 4 mei 2015 / 12:12

  Wat leuk dat jouw blog zo’n succes is! Ik blog voornamelijk voor mezelf en mijn directe omgeving, maar je weet nooit wat de toekomst brengt…

 13. 4 mei 2015 / 12:50

  Haha, deze dingen zijn zo herkenbaar! Ik heb regelmatig dat ik mezelf echt moet verplichten om te stoppen met bloggen en heel rap aan schoolwerk moet beginnen! Het is gewoon zo leuk Xx

 14. 4 mei 2015 / 13:04

  Super fijn en handig artikel! Wat vervelend dat iemand jouw foto’s ging gebruiken zeg. Xx Laura

 15. visionarylifeee
  4 mei 2015 / 13:12

  Wat een leuk en herkenbaar artikel zeg haha.. bij elke alinea dacht ik: oja been there done that ? … Leuk dat je dat op zo’n manier deelt. X

 16. face2beauty
  4 mei 2015 / 16:10

  Fijne tips! Lijkt me echt heel naar om ineens te zien dat iemand anders je foto’s en artikel gebruikt. Hopen dat je dat niet nogmaals mee hoeft te maken.

 17. 4 mei 2015 / 16:34

  Oh jeetje, dat lijkt me helemaal niet leuk als jouw content door iemand anders gekopieerd wordt. Gelukkig is het opgelost!

 18. 4 mei 2015 / 18:24

  Wat een handig artikel hier heb ik heel veel aan:)
  Liefs Nathalie

 19. 4 mei 2015 / 18:50

  Zeker goede tips! Als ik sommige dingen geweten had toen ik begon.. Haha!

 20. 4 mei 2015 / 19:01

  Wauw, wat raar (en oneerlijk!) dat je reviews en foto’s zomaar gebruikt werden! Gelukkig heb je het kunnen oplossen.

 21. 4 mei 2015 / 19:40

  Echt een leuk artikel heb je er van gemaakt en heel herkenbaar ook. Ik blog nu bijna een jaar en het heeft me zoveel gebracht echt super leuk!

  Annette

 22. 4 mei 2015 / 19:55

  Hele handige tips, vooral met dat samenwerken, daar let ik nu goed op! Mijn blog is veel meer waard dan 25 euro haha!

 23. 4 mei 2015 / 22:52

  Goede tips! Herkenbaar ook sommige items. Keep up the good work ?

  Liefs,
  X

 24. 6 mei 2015 / 22:27

  Haha, ja die linkruil.. Dat was inderdaad het eerste mailtje wat ik ontving en had geen idee wat het was.

 25. 8 mei 2015 / 21:47

  wat een goede tips, ik ben echt net begonnen met bloggen, dus alle tips zijn welkom! Deze ti van jouw had ik nog niet eerder gezien, en dan ook over dat je een mailtje kunt ontvangen over links delen?? Of linkruil? oke, ik ben benieuwd. En hoe ben je er achter gekomen dat iemand anders jouw revieuws en foto’s had gebruikt?

  • 10 mei 2015 / 11:54

   Dankjewel! Wat leuk dat je net bent begonnen met bloggen :). Over linkruil wil ik best wat meer vertellen, maar dat is lastig om in een notendop te omschrijven. Ik denk dat ik er binnenkort een artikel aan ga wijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.